Vlees kent een gigantisch grote consumptie in de maatschappij van tegenwoordig. Ondanks dat deze consumptie langzaam afneemt, is het belangrijk om ook de resterende consumptie van vlees te vervangen door biologisch vlees. Biologisch vlees wordt geproduceerd met respect voor natuur, milieu en natuurlijk de dieren. De dieren krijgen biologisch voer, hebben veel leefruimte en het gebruik van antibiotica wordt zeer beperkt toegepast. Tevens zijn pijnlijk ingrepen ook ten strengste verboden.
Het gebruik van olie of boter is tijdens het koken zo goed als onmisbaar, dit betekent niet dat die
altijd even gezond is. Door het gebruik van biologische oliën zoals Kokosolie, amandelolie, ontgeurde zonnebloemolie of olijfolie kan je je maaltijd net zo lekker maken en net wat gezonder!
Deze natuurlijk zoetstof is goede alternatief voor het gebruik van suiker. Stevia helpt bij het reguleren van de bloeddruk en suikerspiegel, wat deze zoetstof zeer geschikt maakt voor mensen met diabetes. Deze zoetstof is in zowat elk gerecht te gebruiken als alternatief van suiker. Stevia komt in poeder maar ook in vloeibare vorm.
Aangezien eieren een veel gebruikte product zijn, is het erg belangrijk dat je ook hierbij denk aan de productie ervan. Bij het kopen van biologische eieren ben je zeker dat er sprake is van vrije uitloop kippen. Bij scharreleieren kan je er helaas niet van uitgaan dat de kippen ook daadwerkelijk buiten scharrelen. Buiten de leefomstandigheden krijgen de kippen die biologische eieren leggen ook alleen maar biologisch voer, geteeld volgens de bioprincipes.
Wanneer je een liefhebber bent van thee, weet je misschien al hoe lekker biologische thee kan zijn. Of je nou kiest voor een lekkere rozenbottel of pepermunt thee, als het biologisch is weet je dat je je geen zorgen hoeft te maken over geen toevoegingen of conserven.